Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα MASTERCLASSES 2018

Κάθε χρόνο, περίπου 13 000 μαθητές Λυκείου από 52 χώρες επισκέπτονται για μία ημέρα ένα από τα 215 Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα της περιοχής τους με σκοπό να λύσουν τα αινίγματα της φυσικής των σωματιδίων. Ομιλίες από ερευνητές-επιστήμονες επεξηγούν και αναλύουν τομείς και μεθόδους της βασικής έρευνας που αφορούν τα στοιχειώδη σωματίδια και τις μεταξύ τους δυνάμεις, δίνοντας την δυνατότητα στους ίδιους τους μαθητές να επεξεργαστούν πραγματικά πειραματικά δεδομένα από πειράματα φυσικής σωματιδίων.
Και το 2018, η Διεθνής Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων (Internatioanal Particle Physics Outreach Group, IPPOG) διοργανώνει τα MASTERCLASSES 2018. H Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) και τα κατά τόπους Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ), συντονίζει και το 2018 το Ελληνικό τμήμα αυτής της διοργάνωσης.
Το ΕΚΦΕ Ρόδου – Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καλεί τους/τις μαθητές/τριες της Β και Γ Λυκείου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στα MASTERCLASSES 2018, έως την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας:

https://goo.gl/tzLnFC

Οι μαθητές/τριες πρέπει να φοιτούν στη Β ή Γ Λυκείου, Θετικού Προσανατολισμού, να έχουν απλές βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και Αγγλικών (επιπέδου Lower). Οι ομάδες των μαθητών/τριών κάθε σχολείου θα είναι το πολύ εξαμελείς.
Τα MASTERCLASSES θα διοργανωθούν στο ΕΚΦΕ Ρόδου, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:00 πμ και θα ολοκληρωθεί κατά τις 18:00. Η δυνατότητα παρακολούθησης ολόκληρου του προγράμματος είναι βασική προϋπόθεση συμμετοχής, καθώς και η προσκόμιση ενός laptop για κάθε τρεις μαθητές. Τα laptops πρέπει να προσκομισθούν στο ΕΚΦΕ Ρόδου για την εγκατάσταση του απαραίτητου λογισμικού έως 21/4/2018 σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο ΕΚΦΕ Ρόδου .

Ετικέτες , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.