Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα MASTERCLASSES 2017

Κάθε χρόνο, περίπου 10000 μαθητές/τριες Λυκείου από 42 χώρες επισκέπτονται για μία ημέρα ένα από τα 200 Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα της περιοχής τους με σκοπό να λύσουν τα αινίγματα της Φυσικής των Σωματιδίων. Ομιλίες από ενεργούς Ερευνητές-Επιστήμονες επεξηγούν και αναλύουν τομείς και μεθόδους της βασικής έρευνας που αφορούν τα στοιχειώδη σωματίδια και τις μεταξύ τους δυνάμεις, δίνοντας την δυνατότητα στους/στις ίδιους/ες τους/τις μαθητές/τριες να επεξεργαστούν πραγματικά πειραματικά δεδομένα από πειράματα φυσικής σωματιδίων. Στο τέλος της ημέρας, όπως γίνεται σε κάθε διεθνή συνεργασία, οι μαθητές/τριες συνδέονται, μέσω διαδικτύου, και συζητούν τα αποτελέσματά τους και την εμπειρία τους.

Η Διεθνής Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων (Internatioanal Particle Physics Outreach Group, IPPOG, ippog.web.cern.ch) διοργανώνει τα MASTERCLASSES 2017 από 1/3 έως 11/4, όπου κάθε ημέρα θα συμμετέχουν έως και πέντε Πανεπιστήμια/Ερευνητικά Ιδρύματα.

Το ΕΚΦΕ Ρόδου ? Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διάδοσης Φυσικών Επιστημών (ΣυΔιΦΕ, sydife.wordpress.com), καλεί τους/τις μαθητές/τριες της Β και Γ Λυκείου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στα MASTERCLASSES 2017, έως την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας:

goo.gl/v1huoC

Οι μαθητές/τριες πρέπει να φοιτούν στη Β ή Γ Λυκείου, Θετικού Προσανατολισμού, να έχουν απλές βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και Αγγλικών (επιπέδου Lower). Οι ομάδες των μαθητών/τριών κάθε σχολείου θα είναι το πολύ εξαμελείς.

Τα MASTERCLASSES θα διοργανωθούν στο ΕΚΦΕ Ρόδου, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:00 πμ και θα ολοκληρωθεί κατά τις 6:00 μμ. Η δυνατότητα παρακολούθησης ολόκληρου του προγράμματος είναι βασική προϋπόθεση συμμετοχής.

Ετικέτες , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.