ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οικονομικών 


 

ΕΡΜΗΣ: Ετήσιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) προκηρύσσει τον Τέταρτο (4ο) Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» για μαθητές/ήτριες Γ’ Λυκείου ΓΕΛ.

Αιτήσεις συμμετοχής στον 4ο Διαγωνισμό ΕΡΜΗΣ.
Ως ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος συμμετοχής των μαθητών στο διαγωνισμό του σχολικού έτους 2022‐23 ορίζεται το χρονικό διάστημα 1/01/2023 – 31/01/2023 και θα γίνει ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του Διαγωνισμού
(https://diagonismos.ermis.aueb.gr/).

Ο 4ος Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε 2 Φάσεις.
Η Α’ Φάση θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά με την εξ αποστάσεως μέθοδο το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 16:00‐18:00. Σε αυτή την διαδικασία θα λάβουν μέρους όλοι/ες οι μαθητές/ήτριες της Γ’ Λυκείου που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή στον Διαγωνισμό. Η διαδικασία αυτή απαλλάσσει τους/τις συμμετέχοντες/ουσες από την υποχρέωση μετάβασης και παρουσίας στις αίθουσες των εξετάσεων.

Η Β’ Φάση θα γίνει το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και ώρα 11:00‐13:00, όπου θα  λάβουν μέρος μόνο οι επιτυχόντες/ούσες – διακριθέντες/θείσες της Α’ φάσης του Διαγωνισμού. Η Β’ Φάση προγραμματίζεται να γίνει με φυσική παρουσία στους χώρους του ΟΠΑ (σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας και των υγειονομικών οργάνων).

Προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή μαθητών/μαθητριών, σας παρακαλούμε όπως γνωστοποιήσετε την διεξαγωγή του διαγωνισμού στους τελειόφοιτους του Λυκείου σας και τους ενθαρρύνετε να συμμετάσχουν.
Για περαιτέρω πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο του ΟΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://diagonismos.ermis.aueb.gr

 

 

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λυκείων Διοίκηση Επιχειρήσεων με Προσομοιωτή -Young Business Talents που αφορά όλες τις τάξεις, όλων των τύπων λυκείου της χώρας, για το σχολικό έτος 2022-2023.

YOUNG BUSINESS TALENTS

Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), υπεύθυνο φορέα του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού. Όπως και πέρυσι, ο διαγωνισμός έχει την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδας και του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ στην Επιστημονική Επιτροπή της Οικονομικής Ολυμπιάδας μετέχουν διαπρεπείς οικονομολόγοι.

Στόχος της Οικονομικής Ολυμπιάδας είναι η προώθηση του οικονομικού εγγραμματισμού στους νέους και τις νέες στη χώρα μας, προϋπόθεση απαραίτητη για την καλύτερη προετοιμασία τους στη διαχείριση προσωπικών οικονομικών ζητημάτων, την κατανόηση της λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας, τη θωράκιση απέναντι στον λαϊκισμό, και την προετοιμασία τους για αποτελεσματική και ενημερωμένη συνεισφορά στις δημόσιες υποθέσεις. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, καθώς και στον απολογισμό της περσινής χρονιάς και την αξιολόγηση του περσινού διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί και φέτος σε τρεις γύρους:

– Τον Σχολικό γύρο, τον Φεβρουάριο του 2023.
– Τον Περιφερειακό γύρο, τον Απρίλιο του 2023.
– Τον Τελικό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων.

Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες του τελικού γύρου θα βραβευθούν με τα εξής χρηματικά έπαθλα:

– Πρώτο βραβείο: 3000 ευρώ.
– Δεύτερο βραβείο: 1500 ευρώ
– Τρίτο βραβείο: 500 ευρώ.

Επιπλέον, οι μαθητές και μαθήτριες με τις δέκα καλύτερες επιδόσεις στον τελικό γύρο θα λάβουν τιμητική διάκριση και θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους (πέντε προκριθέντες και πέντε αναπληρωτές) στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα, που θα διεξαχθεί στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας τον Σεπτέμβριο του 2023, με καλυμμένα τα έξοδα μετάβασης και διαμονής.

Το λύκειό σας μπορεί να δηλώσει συμμετοχή εδώ ακολουθώντας τις οδηγίες που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Το πρόγραμμα διεξαγωγής βρίσκεται εδώκαι το υλικό μελέτης εδώ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.