Μαθητικός Διαγωνισμός EOES

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή στη Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023 είναι ένας νέος θεσμός που υποστηρίζεται στην χώρα μας απο την ΠΑΝΕΚΦΕ και έρχεται να αντικαταστήσει τον παλαιότερο διαγωνισμό EUSO.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες των Α’ και Β’ Τάξεων Λυκείου, οι οποίοι σε πρώτη φάση διαγωνίζονται τοπικά (με την ευθύνη των οικείων ΕΚΦΕ) σε πειραματικές διαδικασίες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Οι ομάδες που διακρίνονται, συμμετέχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργανώνει η ΠΑΝΕΚΦΕ (στην Βόρεια και Νότια Ελλάδα), από όπου και μπορούν να προκριθούν στη Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών.

 

Τα ΕΚΦΕ Ρόδου & ΕΚΦΕ Κω, σε συνεργασία με τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04 του 2ο ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου και την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) θα διοργανώσουν τον τοπικό διαγωνισμό Πειραμάτων.

 

Ο διαγωνισμός προγραμματίζεται για το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, και θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στους χώρους που στεγάζονται το ΕΚΦΕ Ρόδου, το ΕΚΦΕ Κω.

 

Στον τοπικό διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών και μαθητριών της Α ́ και Β ́ Λυκείου, των σχολείων της ευθύνης των ΕΚΦΕ Κω και Ρόδου. Οι μαθητές/μαθήτριες, που θα απαρτίσουν τις ομάδες πρέπει να έχουν γεννηθεί μετά την 1/1/2006.

 

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να δηλώσουν την πρόθεσή τους, συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη δήλωση και να την αποστείλουν με e- mail στο αντίστοιχο ΕΚΦΕ ευθύνης των Ρόδου ή Κω μέχρι την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2022. Κάθε σχολείο μπορεί να στείλει στο διαγωνισμό μια τριμελή ομάδα μαθητών/τριών.

 

ATT06694 organa_diataxeis

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.