Σκοπός & Στόχοι Ιστοσελίδας

Η ιστοσελίδα του 3ου Γενικού Λυκείου Ρόδου δημιουργήθηκε από τον εκπαιδευτικό Σκουλλή Βασίλειο (Χημικό) το σχολικό έτος 2015-2016 με τη βοήθεια του WordPress (Theme: mantra). Το WordPress είναι ελεύθερο και ανοικτού κώδικα λογισμικό ιστολογίου και πλατφόρμα δημοσιεύσεων, γραμμένο σε PHP και MySQL. Όλα τα plugins που χρησιμοποιήθηκαν ήταν δωρεάν και αντλήθηκαν από την επίσημη σελίδα του WordPress. Η ιστοσελίδα είναι “Responsive Design” που σημαίνει ότι προσαρμόζεται δυναμικά και  άμεσα σε κάθε διάσταση και προσανατολισμό οθόνης, γεγονός που τη καθιστά ιδανική για ενημέρωση μέσω φορητών συσκευών (κινητό τηλέφωνο, ταμπλετ κλπ).

Το σχολικό έτος 2022-2023 τη διαχείρηση της ιστοσελίδας ανέλαβε ο εκπαιδευτικός Χατζηνικόλας Μιχαήλ (Βιολόγος).

 

Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να αναπτύξει έναν ηλεκτρονικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ μαθητών/τριών, γονέων – κηδεμόνων και εκπαιδευτικών και να λειτουργήσει ως μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα επικοινωνιακής αλληλεπίδρασης των μελών της σχολικής κοινότητας αλλά και  υποστήριξης & ενίσχυσης των δράσεων μάθησης.

 

Μέσα από τη ανάπτυξη της ιστοσελίδας επιδιώκεται:

  • Η ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για τα εκπαιδευτικά δρώμενα (μαθητικοί διαγωνισμοί, σεμινάρια κλπ).
  • Η έγκαιρη ενημέρωση των μαθητών/τριών της Γ’  λυκείου για θέματα που άπτονται των πανελλαδικών εξετάσεων.
  • Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τρέχοντα διοικητικά και παιδαγωγικά ζητήματα.
  • Η προβολή των δραστηριοτήτων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της σχολικής μονάδας.
  • Η προβολή της συμμετοχής της σχολικής μονάδας σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
  • Η προβολή των καινοτόμων δράσεων της.
  • Η ανάρτηση του ηλεκτρονικού μηνιαίου περιοδικού ΚΑΠΝΑ – voice με δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων του από την σχολική κοινότητα κάνοντας έτσι η σελίδα πιο διαδραστική.
  • Η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων για τις δράσεις της σχολικής μονάδας.
  • Η προσφορά σημειώσεων ή/και μαθημάτων σε ψηφιακή μορφή από κάθε εκπαιδευτικό ανά γνωστικό αντικείμενο.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σχολική μονάδα ακολουθεί Πολιτική Ορθής Χρήσης για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και  η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο στα οποία εμφανίζονται μαθητές/τριες έχει γίνει με προϋπόθεση ότι δεν θίγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δεν παρουσιάζονται πληροφορίες που προσδιορίζουν συγκεκριμένο μαθητή/τρια.

 

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την ιστοσελίδα  μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail:  και στο τηλέφωνο του σχολείου: 2241032442.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση !

Ο Διαχειριστής της Ιστοσελίδας

Καλιόζη Όλγα ( Φυσικός)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.