ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΥ

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

Η ΕΠΥ (Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών) με τη συνεργασία Σχολών και Τμημάτων Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του ΠΑΔΑ, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, Πληροφορικής του ΠΑΠΕΙ διοργανώνει για 35η συνεχή χρόνια τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής (www.pdp.gr).

Ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί το Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της UNESCO και του ΥΠΑΙΘ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον 35ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής, οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες www.epy.gr και www.pdp.gr όπου έχει αναρτηθεί ο Κανονισμός και αναλυτικές οδηγίες

Οι μαθητές/τριες που θα διακριθούν στον 35ο ΠΔΠ θα κληθούν να συγκροτήσουν τις Εθνικές ομάδες Πληροφορικής. Οι Εθνικές Ομάδες Πληροφορικής θα συμμετάσχουν Διεθνείς Διοργανώσεις (Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες Πληροφορικής) του τρέχοντος σχολικού έτους.

Σύμφωνα με το Νόμο 4692/2020 άρθρο 40,  οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείων, που έχουν διακριθεί στη Διεθνή και τη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα) εγγράφονται καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων από τις Πανελλαδικές εξετάσεις, σε τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Πληροφορικής της επιλογής τους.

Εκ μέρους της ΕΠΥ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.