MRC Rhodes 2022

MRC Rhodes 2022

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, το Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης  Περιφερειακής Συνεργασίας, Model Regional Co-operation, Rhodes MRC 2022, το οποίο κάθε χρόνο διοργανώνεται από «Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο». Στο συνέδριο που διεξήχθη στο Δημαρχείο και το ξενοδοχείο Plazaκλήθηκαν να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες Λυκείων της Ρόδου, της Σύμης και της Κω.

Το σχολείο μας , το 3ο ΓΕΛ Ρόδου, Καπνοβιομηχανία, έστειλε πολυπληθή αντιπροσωπεία 23 μαθητών και μαθητριών που εκπροσωπώντας τις χώρες που τους ανατέθηκαν μελέτησαν, συνομίλησαν, διαπραγματεύτηκαν και τέλος συνέταξαν ένα σύνολο προτάσεων κοινής αποδοχής στα πολύ επίκαιρα θέματα των Επιτροπών στις οποίες ανήκαν. Πιο συγκεκριμένα οι επιτροπές με την αντίστοιχη συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας είναι οι ακόλουθες:

Συμβούλιο της Ευρώπης, Council of Europe,με θέμα την «Ένταξη των Προσφύγων στην επίσημη εκπαίδευση». Συμμετείχαν οι: Γαμβρέλλη Χριστίνα (ΑΡΜΕΝΙΑ), Γεωργά Εύη (ΜΟΝΑΚΟ), Θεουλάκης Άγγελος-Εμμανουήλ (ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), Κάλλη Ευαγγελία(ΦΙΛΑΝΔΙΑ), ΚακούσιοςΔημήτριος(ΤΟΥΡΚΙΑ), Καραγκούνης Χρήστος (ΣΛΟΒΑΚΙΑ), Παϊσίου Νικολέτα (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) και Σιφονιού Αγγελική Διονυσία (ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ).

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, European Council, με θέμα « Την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στη διοίκηση και στα κέντρα λήψης αποφάσεων». Συμμετείχαν οι: Ζέκιο Σαββίνα (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), Μυριαλλή Αικατερίνη (ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ), Κυπριώτη Ρέα (ΣΛΟΒΑΚΙΑ) και Παναγιωτοπούλου Μαρία (ΦΙΛΑΝΔΙΑ),

Διάσκεψη Κορυφής για τον Πλανήτη, Our Planet Summit, με θέμα «Κλιματική αλλαγή. Αντίκτυπος στο περιβάλλον και λήψη αναγκαίων μέτρων». Συμμετείχαν οι: Αναγνώστη Ευγενία (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ), Βάγγερ Κωνσταντίνος (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), Καστανάκη Ελευθερία Τσαμπίκα (ΤΟΥΡΚΙΑ), Λεβέντη Ελένη-Γεωργία (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) Μουταφτσής Στράτος (ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ), Σεϊμένης Θεοχάρης (ΑΙΓΥΠΤΟΣ), Σεϊμένη Ιωάννα (ΙΣΡΑΗΛ), Πετροπούλου Μυρτώ (ΠΑΝΑΜΑΣ), Πετροπούλου Ναταλία (ΜΕΞΙΚΟ) και Τσιρίμπη Αικατερίνη (ΙΡΑΝ).

Οι διακριθέντες και διακριθείσες μαθητές και μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ που βραβεύτηκαν με ειδική μνεία για την άψογη επίδοσή τους σε όλες τις φάσεις του συνεδρίου ήταν οι:

  • Θεουλάκης Άγγελος-Εμμανουήλ,
  • Κακούσιος Δημήτριος,
  • Ζέκιο Σαββίνα,
  • Μυριαλλή Αικατερίνη,
  • Παναγιωτοπούλου Μαρία,
  • Κυπριώτη Ρέα,
  • Καστανάκη Ελευθερία-Τσαμπίκα,
  • Σεϊμένη Ιωάννα,
  • και Τσιρίμπη Αικατερίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γλώσσα του Συνεδρίου ήταν εξ ολοκλήρου στην Αγγλική τόσο κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων αλλά και στην υποβολή προτάσεων καθώς και στην έγκυρη αναζήτηση πηγών στο διαδίκτυο.

Συγχαίρουμε θερμά όλους και όλες ανεξαιρέτως τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν και αυτήν τη σχολική χρονιά σε αυτή τη σημαντική και ιδιαίτερα απαιτητική διοργάνωση που προάγει τη γνώση, την ευγενή άμιλλα, τη φιλία, την αγάπη για το περιβάλλον και τη συναδέλφωση των λαών.

Το 3ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ ευχαριστεί τον Πρόεδρο του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο κ. Μιχάλη Καβουκλή αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του MRC Rhodes 2022, καθώς και τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου για την άψογη διοργάνωση και την αξέχαστη εμπειρία που χάρισε σε όλους τους συμμετέχοντες.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.