Keep Calm Go Green – ΚΡΟΑΤΙΑ

Keep Calm Go Green – ΚΡΟΑΤΙΑ

 

Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς και η δεύτερη κινητικότητα μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS , KeepCalm, Go Green στο οποίο συμμετέχει το 3ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ. Αυτή τη φορά η τετραμελής ομάδα των μαθητών του λυκείου επισκέφθηκε το Τεχνικό Λύκειο NICOLETESLE του Βούκοβαρ στην  όμορφη Κροατία. Την ομάδα των μαθητών συνόδεψαν η διευθύντρια του λυκείου μας κα Αναστασία Λαγκάνη και η καθηγήτρια κα Ελευθερία Γιουβρή. Το εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι διήρκεσε από 6/01/2023 έως 10/01/2023 και έφτασε στον προορισμό της μέσω ημερήσιας στάσης στο πανέμορφο Βελιγράδι.

 

Πρώτη ημέρα: 6/02/2023

Για όλες τις αποστολές (Ελλάδα, Τουρκία, Πορτογαλία και Βουλγαρία) οι Κροάτες του τεχνικού λυκείου NICOLETESLE, επιφύλασσαν θερμή παραδοσιακή υποδοχή. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου, μια πρώτη εισαγωγική εκπαίδευση στο animation (κινούμενα σχέδια), ευχάριστες δράσεις για να γνωριστούν οι μαθητές των ομάδων ενώ η ημέρα έκλεισε με ξενάγηση στην πόλη του Βούκοβαρ.

 

Δεύτερη ημέρα: 7/02/2023

Η ημέρα αναλώθηκε στην  εκπαίδευσητων μαθητών  σε προγράμματα animationγια την μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή ( FightAgainstClimateChange), ενώ παρόμοια ήταν και η δεύτερη δραστηριότητα της ημέρας , αλλά για την περιβαλλοντική αειφορία (EnvironmentalSustainability). Toαπόγευμα οι ομάδες ξεναγήθηκαν στο μουσείο VUCEDOLCULTURE.

Τρίτη ημέρα: 8/02/2023

Η δραστηριότητα των ομάδων αυτήν την ημέρα  ήταν η δημιουργία animation για την ιστορία (μυθοπλαστικό αφήγημα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης)  που είχε ψηφισθεί ως καλύτερη από όλους τους συμμετέχοντες του προγράμματος η οποία είχε συγγραφεί από μικτή ομάδα μαθητών στο ταξίδι του Δεκεμβρίου στη Βουλγαρία, με θέμα : “SUPERPOLARBEAR”. Το απόγευμα όλες οι ομάδες ξεναγήθηκαν στις πόλεις Daljκαι Osijek.

 

Τέταρτη ημέρα: 09/02/2023

Αυτήν την ημέρα όλες οι ομάδες ασχολήθηκαν καταρχάς με την ολοκλήρωση του animationτης ιστορίας “SUPERPOLARBEAR”, στη συνέχεια η προγραμματισμένη δραστηριότητα περιλάμβανε τη δημιουργία «κλιματικών κολλάζ», ενώ στο τέλος όλες οι ομάδες παρουσίασαν τα animationπου είχαν δημιουργήσει.

 

 

Πέμπτη ημέρα: 10/02/2023

Τελευταία ημέρα για όλους….χαλαρές και οι δραστηριότητες που προμήνυαν τη λήξη του όμορφου αυτού ταξιδιού. Πρώτη δράση της ημέρας ήταν η δενδροφύτευση από κάθε ομάδα   ενός δενδρυλίου …Η ελληνική ομάδα φύτεψε μια Ιαπωνική κερασιά. Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές και μαθήτριες χαλάρωσαν με αθλητικές δραστηριότητες στο γυμναστήριο του σχολείου ενώ στη συνέχεια κατασκεύασαν αναμνηστικά μαγνητάκια «Από το Βούκοβαρμε αγάπη». Κλείνοντας την όμορφη εβδομάδα , όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έκαναν μια αποτίμηση των όσων βίωσαν μέσα στην εβδομάδα, και στο τέλος έγινε η καθιερωμένη απονομή πιστοποιητικών συμμετοχής στην εβδομαδιαία αυτή δράση, κάτι σαν τελετή λήξης…..

 

 

Να μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι οι ομάδες σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας …έτρωγαν καλά…..

 

 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ , ΤΟ ΜΑΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ!!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.