Ωρολόγιο πρόγραμμα 11/05-12/05 και οδηγίες

Σας ανακοινώνουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων Δευτέρας 11/05 και Τρίτης 12/05 και σας ενημερώνουμε ότι από αύριο μόνο η Γ’ Λυκείου και συγκεκριμένα τα παιδιά που δήλωσαν ότι θα παρακολουθήσουν δια ζώσης τα μαθήματα, θα προσέρχονται στο σχολείο. Οι τάξεις Α’ και Β’ συνεχίζουν να κάνουν και αυτή την εβδομάδα τα μαθήματα εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Webex, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Οδηγίες για τα παιδιά που θα προσέρχονται στο σχολείο

  • Να έχουν μαζί τους από το σπίτι φαγητό και νερό για όλη την ημέρα. Το κυλικείο θα είναι κλειστό – σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ – και το delivery ή οι επισκέψεις συγγενών και φίλων στο σχολείο απαγορεύονται ρητά.
  • Να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα για το μάθημα προσωπικά τους αντικείμενα (στυλό, μολύβια, βιβλία, τετράδια, όργανα, μαντηλάκια κτλ). Είναι πολύ σημαντικό να μην ανταλλάσσουν αντικείμενα με τους συμμαθητές τους.
  • Να τηρούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, που είναι αναρτημένες στο σχολείο και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής, δηλαδή:
    • να κρατούν απόσταση 1,5 μ. με τους συμμαθητές τους μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς τους έξω από το σχολείο.
    • να βήχουν ή να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε χαρτομάντιλο, το οποίο θα πρέπει να πετιέται αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
    • να μην βάζουν τα χέρια τους στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια τους.
    • να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, συστήνεται η χρήση του αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος που υπάρχει σε κάθε τάξη.
    • Σε περίπτωση που εμφανίσουν πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τους καθηγητές τους.
  • Η χρήση μάσκας στους χώρους του σχολείου είναι μεν προαιρετική, αλλά την συνιστούμε σε όλα τα παιδιά.

Παρακαλούμε επίσης τους γονείς να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, να επικοινωνούν άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και να ενημερώνουν το σχολείο. Επίσης είναι σημαντικό να αποθαρρύνουν τα παιδιά να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα.

Περισσότερες και πιο εξειδικευμένες οδηγίες που αφορούν την λειτουργία του σχολείου και τη συμπεριφορά όλων μέσα σ’ αυτό θα ανακοινωθούν στα παιδιά κατά την προσέλευση τους στο σχολείο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-1105
Ετικέτες , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.