Γενικές οδηγίες για την τηλεκπαίδευση

Οποτεδήποτε το σχολείο υποχρεωθεί να αναστείλει την λειτουργία του κατά την περίοδο της επιδημίας, τα μαθήματα θα διεξάγονται εξ αποστάσεως, χωρίς να χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα. Επισημαίνεται ότι όσοι μαθητές απουσιάζουν από τα εξ αποστάσεως μαθήματα θα παίρνουν απουσίες καθώς η εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και καλύπτει τη διδακτέα ύλη.

Η υλοποίηση της εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης πραγματοποιείται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Webex, η οποία καθιστά δυνατή την απευθείας μετάδοση (ήχου ή/και εικόνας) του μαθήματος προς τους μαθητές/τριες. Για την πρόσβαση στην πλατφόρμα οι μαθητές/τριες μπορούν να χρησιμοποιούν οποιονδήποτε διαθέσιμο  εξοπλισμό (ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα ή κινητό), απλά πατώντας στον σύνδεσμο (link) της ψηφιακής τάξης του εκπαιδευτικού με τον οποίο έχουν μάθημα, συμβουλευόμενοι το ήδη ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου. 

Η έναρξη και λήξη της κάθε διδακτικής ώρας αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων οι μαθητές/τριες οφείλουν να ανταποκρίνονται σε καθήκοντα που ανατίθενται από τους εκπαιδευτικούς τους (π.χ. να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, να ζητήσουν τον λόγο, να σχολιάσουν ή και να σημειώσουν στο chat), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ενεργός συμμετοχή τους στη σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.