Οδηγίες για τις Πανελλήνιες

Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, πρώτη μέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων, οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο μας στις 07:30 π.μ., έχοντας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μαζί τους το Ειδικό Δελτίο Εξεταζομένου (καρτελάκι).

Oι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, smartwatches ή οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δολιεύεται τις εξετάσεις, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.) ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Σύμφωνα μάλιστα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κατοχή κινητού τηλεφώνου μέσα στην αίθουσα από μαθητή, ανεξάρτητα αν αυτό είναι απενεργοποιημένο ή όχι, συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους.

Επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους στυλό ΜΟΝΟ ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλέ), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ γενικά ΔΕΝ επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά ΜΟΝΟ αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Φέτος,  προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του κορωνοϊού, ισχύουν επιπλέον τα παρακάτω:

  • H τήρηση απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των υποψηφίων σε κάθε αίθουσα εξέτασης.
  • H υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από όλους τους/τις υποψηφίους/ες και το εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων.
  • H διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (self-test, PCR ή rapid test) μια φορά την εβδομάδα από τους υποψήφιους/ες και το εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Όλα αυτά τα πρόσωπα θα προσέρχονται  στα εξεταστικά κέντρα έχοντας υποχρεωτικά μαζί τους δήλωση ή βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test). Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Ειδικότερα, το πρώτο τεστ θα γίνει την Πέμπτη, 10.06.2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού ελέγχου σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος από την Πέμπτη, 10.06.2021, μέχρι και την Κυριακή, 13.06.2021. Το δεύτερο τεστ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18.06.2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού ελέγχου σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος από την Παρασκευή, 18.06.2021, μέχρι και την Δευτέρα, 21.06.2021. Οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό υποχρεούνται να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο μία φορά την εβδομάδα, 48 ώρες πριν από την πρώτη προσέλευσή τους στη σχολική μονάδα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι  το κυλικείο του σχολείου θα παραμείνει ανοικτό κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους!

Ετικέτες , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.