Ομάδα FireSat του 3ου ΓΕΛ Ρόδου

Η ESA κάνει απολογισμό του 2022  και η Ομάδα FireSat του 3ου ΓΕΛ Ρόδου είναι και πάλι στην κορυφή!

Η Ομάδα “FireSat  του Λυκείου μας, του 3ου ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) που επάξια εκπροσώπησε τη χώρα μας στο εξωτερικό έχοντας κερδίσει την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαστημικής “Can Satin Greece” την άνοιξη του 2022 μας κάνει για άλλη μια φορά υπερήφανους! Οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στη Β Λυκείου του σχολείου μας έχοντας έμπνευση, γνώση και πάθος για τις θετικές επιστήμες  συνεργάστηκαν και δημιούργησαν έναν μικρό εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού με αποστολή να συλλέξουν κατά την εκτόξευσή του πολύτιμες πληροφορίες για τον κίνδυνο εξάπλωσης ενεργών δασικών πυρκαγιών προκειμένου να υπάρξει σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης! Ο συνάδελφος Βασίλειος Σάββας ήταν κοντά τους σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού.

 

Η Ομάδα FireSat του 3ου ΓΕΛ, εκπροσωπώντας την Ελληνική αποστολή, συναγωνίστηκε με άλλες 25 μαθητικές Ομάδες  από ισάριθμες Ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένου ενός σχολείου από τον Καναδά και κατάφερε να διακριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Διαγωνισμού που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος   (European Space Agency, ESA) το European CanSat Competition, στην Bologna της Ιταλίας, τον Ιούνιο του2022.Πιο συγκεκριμένα απέσπασε το Βραβείο Τεχνικού Επιτεύγματος(Technical Achievement Award) και εύλογα έδωσε μεγάλη χαρά όχι μόνο στην ευρύτερη  σχολική κοινότητα της Ρόδου αλλά και στον τόπο μας γενικότερα!

 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) που έχει έδρα του το Παρίσι, θα διεξάγει και φέτος τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό με περισσότερες συμμετοχές και από άλλες χώρες που θα ήθελαν να λάβουν μέρος. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού (European Space Agency (esa.int) ESA – Looking back on CanSat 2022 and for ward to 2023) ανακοινώθηκαν μόλις τον προηγούμενο μήνα, στον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε,  τα ονόματα εκείνων των Ομάδων του 2022 που έλαβαν ειδική μνεία για την εξαίρετη τελική και αναλυτική υποβολή των αποτελεσμάτων της αποστολής τους (European CanSat Competition Outstanding Final Report).

 

Διακρίθηκαν τρεις ομάδες:

H Team Zephyr  από τον Καναδά

 Η  Team RoboQuick από τη Λετονία

 Η Team FireSat από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου

 

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές Μελέτη Φώτη, Γιάννη Σταματιάδη, Ναταλία Σταματάκη, Ηλιάνα Παπαθεοδωράκη, Παρασκευή Φραράκη και  Ευαγγελία Χατζηδάκη, με την ευχή και την ελπίδα φέτος που βρίσκονται στην Γ Λυκείου και έχουν τη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων να τα καταφέρουν για άλλη μια φορά να επιτύχουν το στόχο τους μαζί με όλους τους συμμαθητές τους!

 

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε χρειαζόμαστε την αισιοδοξία και τα όνειρα των νέων ανθρώπων, όλων ανεξαιρέτως των μαθητών , των παιδιών μας, να μας φωτίζουν το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.