Τι έχουν να χωρίσουν οι λαοί;

Τι έχουν να χωρίσουν οι λαοί;

 

Παιδιά πεινασμένα. Παιδιά διψασμένα. Παιδιά αποκεφαλισμένα. Παιδιά δολοφονημένα για τα κέρδη μερικών παγκοσμίων δυνάμεων. Ανεξάρτητα εθνικότητας (Παλαιστίνη-Ισραήλ), παιδιά πεθαίνουν και αντί να ασχολούμαστε πως μπορεί να σταματήσει αυτό, ασχολούμαστε για το ποιος φταίει. Αν θέλετε να ασχοληθούμε για το ποιος φταίει… ας το κάνουμε.

 

Αρχικά ας δούμε πώς πραγματικά ξεκίνησε ο πόλεμος.

 

Το 1948, ένα κομμάτι γης χωρίστηκε σε δύο κράτη. 52% αυτής της γης ήταν του Ισραήλ, ενώ 48% της Παλαιστίνης, μετά από απόφαση του ΟΗΕ. Όπως φάνηκε όμως, το Ισραήλ δεν αρκέστηκε από την ήδη μεγαλύτερη έκταση γης που του δόθηκε και δια της βίας διώχνει 800.000 Παλαιστίνους από την Παλαιστίνη και προσαρτά τα εδάφη τους. Για τα επόμενα 75 χρόνια, το Ισραήλ έχει στραφεί ενάντια στην Αίγυπτο, Συρία, Ιορδανία, Λίβανο παίρνοντας εδάφη ανεξέλεγκτα, σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, φέρνοντας προσφυγιά, μίσος, διχόνοια και μία τεράστια γεύση απογοήτευσης για το ανθρώπινο είδος.

 

Αλλά έχοντας στις πλάτες σου τις Μεγάλες Δυνάμεις, έχοντας στην κατοχή σου στρατιωτικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και πολεμώντας έναν λαό ο οποίος αμύνεται με σφεντόνες, πέτρες και στην καλύτερη τον περιπτώσεων … προσευχές, είναι αδύνατο να χάσεις. Το Ισραήλ αγνοεί παντελώς οποιαδήποτε «προσπάθεια» βελτίωσης των πραγμάτων από τον ΟΗΕ προχωρώντας ακάθεκτα σε νέες εκτάσεις γης, δολοφονώντας ακόμα περισσότερους Παλαιστίνιους. Το Ισραήλ καθορίζει αν οι Παλαιστίνιοι την επόμενη μέρα θα έχουν κάτι στο στόμα τους. Αυτό μπορεί να είναι είτε φαγητό, είτε νερό, είτε ένα όπλο. Τον τελευταίο καιρό το μόνο που έχουν στον στόμα τους είναι το όπλο, που αμέσως καθιστά την έλλειψη τροφής και νερού μεγάλο πρόβλημα και αιτία θανάτου για τον λαό της Παλαιστίνης.

 

Άρα ο πόλεμος δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου που παγκοσμίως ισχυρίζονται. Στις 7 Οκτωβρίου έγινε μία επίθεση κατά των Ισραηλινών από μία οργάνωση ονομαζόμενη «Χαμάς» σκοτώνοντας Ισραηλινούς αμάχους. Η Χαμάς ιδρύθηκε το 1987 και είναι ένα πολιτικό κόμμα της Παλαιστίνης που συσπειρώνει ένα μεγάλο μέρος του Παλαιστινιακού λαού, έχοντας τις περισσότερες έδρες στο εκλεγμένο νομοθετικό συμβούλιο στην Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή.

 

Και εδώ έρχεται μία κρίσιμη ερώτηση…

Πότε έγινε η πρώτη επίθεση και από ποιούς; Όπως είδαμε έγινε το 1948 από τους Ισραηλινούς σκοτώνοντας πολλές παραπάνω χιλιάδες αμάχους μέχρι να έρθει η 7η Οκτωβρίου. Άρα είναι ξεκάθαρο ότι όλα τα κανάλια της τηλεόρασης του Δυτικού Κόσμου έχουν ξεκινήσει μία καραμέλα υπέρ του Ισραήλ η οποία είναι ψευδής και δεν λένε να την σταματήσουν. Η Παλαιστίνη είχε κάθε δικαίωμα αυτοάμυνας απέναντι στον τρομοκράτη Ισραήλ.

 

Όσο αναφορά την Χαμάς για μένα ισχύει ένα πράγμα: Όταν η οικογένειά μου δολοφονείται, το σπίτι μου καταστρέφεται, εγώ γίνομαι πρόσφυγας χωρίς φαγητό και νερό και ΜΟΝΟ μία «τρομοκρατική» οργάνωση με υποστηρίζει, τότε για μένα αυτή η οργάνωση είναι ΉΡΩΑΣ…

 

Κάθε ζωή αμάχου που χάνεται, είτε είναι Ισραηλινή είτε Παλαιστίνια, είναι ντροπή και σιχαίνομαι το ανθρώπινο είδος ακόμα.

 

του Βασίλη Αρχαγγελίδη                              

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.