Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Ιάσονα

© Θεουλάκης Εμμανουήλ

 

 

Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Ιάσονα

 

Στις 12 Μαρτίου, η υπόθεση του 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη έκλεισε 2 χρόνια δικαστικών αναβολών και μη απονομής δικαιοσύνης.

 

 

Στις 12 Μαρτίου του 2021 ο Ιάσονας πέφτει νεκρός με τη μηχανή του έξω από τη Βουλή στις 12.25 το μεσημέρι. Κινούνταν κανονικά με πράσινο σηματοδότη στο ρεύμα ανόδου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, μέχρις ότου όχημα συνοδείας της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στο ύψος της εισόδου της Βουλής έστριψε παράνομα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιάσονας χάρισε τη ζωή σε έξι συνανθρώπους μας. Οι γονείς του, αποφάσισαν μέσα στα βαρύ πένθος τους, να δωρίσουν την καρδιά, το ήπαρ, τους πνεύμονες, τα νεφρά, τα μάτια και το δέρμα του 23χρονου παλικαριού, προκειμένου κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

 

Η αδελφή του Ιάσονα περιέγραψε το χρονικό της δικαστικής διαδικασίας στο The Press Project στις 10/03/2023:

 

«Η υπόθεση ορίστηκε να συζητηθεί κατά τη δικάσιμο της 22 Ιανουαρίου 2022 όμως αναβλήθηκε και δεν συζητήθηκε γιατί δεν έφτασε το νούμερο μας. Φαίνεται υπήρχαν πιο σημαντικές υποθέσεις να εκδικαστούν… Η δεύτερη κατά σειρά αναβολή στις 21 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε με κατάθεση ιατρικής γνωμάτευσης από ΙΔΙΩΤΗ γιατρό που προσκόμισε στο δικαστήριο ο υιός του δικηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου με την οποία προφασίζονταν ότι έπασχε από ασταθή στηθάγχη – ένα χαρτί που ούτε η μητέρα μου δεν μπορούσε να το φέρει στο σχολείο για να δικαιολογήσει  απουσίες … Η πρόεδρος του δικαστηρίου διατύπωσε την άποψη ότι κανονικά δεν γίνονται δεκτά τέτοιου είδους έγγραφα αλλά το δέχτηκε και η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου με νέα ημερομηνία εκδίκασης ένα χρόνια μετά δηλαδή τον Οκτώβριο του 2023».

 

«Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ρίχνει το φταίξιμο στον Ιάσονα, λέγοντας ότι έτρεχε και ότι έκανε αντικανονική προσπέραση από τα δεξιά, ενώ εκείνος έστριψε παράνομα και αντίθετα στον δρόμο και έκοψε την πορεία του Ιάσονα που κινούνταν κανονικά με το σηματοδότη να είναι πράσινος. Ο στόχο τους είναι να οδηγήσουν την υπόθεση στην συνυπαιτιότητα που είναι αβάσιμη».

 

Ανέφερε επίσης:

 

«Το Πειθαρχικό Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινής μόλις τριών μηνών με απόλυση άνευ μετάθεσης δίνοντας του το δικαίωμα της εφέσεως το οποίο και άσκησε. Μέχρι σήμερα παραμένει κανονικά στη θέση του αφού εκκρεμεί η εκδίκαση της πειθαρχικής ποινής. Ουσιαστικά δεν πληρώθηκε για τρεις μήνες.»

 

Αυτή η υπόθεση οφείλει να ΜΗΝ συγκαλυφθεί, ακριβώς όπως μας είχαν υποτίθεται υποσχεθεί εισαγγελείς και λοιποί άλλοι πριν από δύο χρόνια. Την ώρα που γράφω αυτό το άρθρο, έχει προγραμματιστεί μια συγκέντρωση στη λεωφόρο Αμαλίας την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 13:00.

   

Όλα για τον Ιάσονα.

Όλα για τον κάθε Ιάσονα. 

Όλα για την αλήθεια. 

Όλα για την δικαιοσύνη.

 

 

Πηγή: https://youtu.be/HPm2LGk2FUk

 

Εικόνα ανακτημένη στις 12/03/2023 από τον διαδικτυακό τόπο:

Μία απάντηση στο Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Ιάσονα

  1. ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΡΟΤΣΟΥ λέει:

    Πολύ ωραίο το άρθρο σου Μανώλη! Ένα γεγονός που οι περισσότεροι από εμάς είχαμε ξεχάσει και πάνω σε αυτό πάτησαν κάποιοι ” μεγάλοι” για να το κουκουλώσουν. Εξαιρετική δουλειά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *