Τι εμποδίζει εμάς τους νέους να φτάσουμε εκεί που θέλουμε;

© Τοκμακίδου Αναστασία  

 

Τι εμποδίζει εμάς τους νέους να φτάσουμε εκεί που θέλουμε;

 

Φταίμε άραγε εμείς που δεν πιστεύουμε αρκετά στον εαυτό μας και κατά συνέπεια στους στόχους μας ή φταίνε οι συγκυρίες που μας αποθαρρύνουν; Η απογοήτευση είναι συνήθως αυτό που μας οδηγεί στο να εγκαταλείπουμε τα όνειρα μας, η οποία πηγάζει από το ΑΓΧΟΣ.

«Το άγχος είναι μια ασθένεια που μεταφέρεται από το μυαλό στο σώμα»

Το άγχος είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού όταν αυτός έρχεται αντιμέτωπος με κάτι που τον δυσκολεύει, τον φοβίζει ή του είναι άγνωστο. Αποτελεί έναν από τους κατεξοχήν ανασταλτικούς παράγοντες που οδηγεί σε ψευδαισθήσεις και μας συντροφεύει καθημερινά εξαιτίας των απαιτήσεων της καθημερινότητας. Μπορεί έως ένα σημείο να αποβαίνει δημιουργικό ωστόσο εάν ξεπεράσουμε το όριο τότε τα πράγματα αλλάζουν, δημιουργώντας την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε στραβά και μια απαισιόδοξη οπτική των πραγμάτων, η οποία συντελεί στην καταστροφή μας .

 

Είναι πολύ σημαντικό εμείς οι νέοι να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας και να συμφιλιωθούμε μαζί τους. Να κατανοήσουμε τι μας κρατάει πίσω, ώστε να απελευθερωθούμε από αυτά που μας κρατούν στάσιμους και να πετύχουμε τα όνειρα μας.

 

 

Ωραία όλα αυτά, αλλά πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το άγχος μας;

  • Πολλοί πιστεύουν ότι για να χαλαρώσουν αρκεί να ξεκουραστούν, κάνοντας ένα διάλειμμα από την έντονη ζωή τους. Βεβαίως, ένας υπνάκος είναι αναζωογονητικός και μας ανασυντάσσει. Όμως το ερώτημα είναι: εάν μπορούμε να εξουδετερώσουμε τις ορμόνες του στρες που συχνά – πυκνά κατακλύζουν το σώμα μας χωρίς να υπάρχει κάποιος πραγματικός κίνδυνος. Η λύση είναι η άσκηση η οποία από τη μια μας τονώνει και από την άλλη μας ηρεμεί.
  • Όσο και αν σας φανεί περίεργο, ο ύπνος. Είναι σημαντικό προκειμένου να είμαστε σε θέση να αντεπεξερχόμαστε στις καθημερινές απαιτήσεις της καθημερινότητας να απολαμβάνουμε ένα χορταστικό και βαθύ ύπνο.
  • Με την αναζήτησή θετικών σημείων στη ζωή μας αλλά και ενός περιβάλλοντος συναναστροφής που απορρέει η θετική ενέργεια.

 

Εικόνες ανακτημένες στις 04/01/2023 από τους διαδικτυακούς τόπους:

https://www.skplakas.gr

https://anadrassi.gr

5 απαντήσεις στο Τι εμποδίζει εμάς τους νέους να φτάσουμε εκεί που θέλουμε;

  1. Τζαγκαράκης λέει:

    Πάρα πολύ ωραία δομημένο άρθρο με ακριβέστατη περιγραφή του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις για την αντιμετώπιση του από την ρίζα. Μπράβο Αναστασία, συνέχισε έτσι!!!

  2. Λενα Παπαϊωάννου- Ντούφα λέει:

    Υπεροχο Αναστασία…μπράβο!!!

  3. Ο θείος του θείου λέει:

    Υπέροχο άρθρο! Πιστεύω ότι είναι πολύ επικαιρο θέμα για την εποχή μας, καθώς πολλά παιδιά έχουν άγχος.

  4. Κυριάκος Παπακυριάκου λέει:

    Μπράβο Αναστασία! Πολύ καλή δουλειά!!

  5. Δέσποινα Τσιμπιδάκη λέει:

    Μπραβο Αναστασία μου! Πολύ αντιπροσωπευτικο για όλους μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *