Πάρε το ρίσκο 

©  Μαρίνα Παυλίδη


Πάρε το ρίσκο 

Για κάποιους η ζωή είναι μια ρουτίνα, μια συνήθεια, ένα πρόγραμμα. Για άλλους είναι γεμάτη προκλήσεις, ρίσκα και περιπέτειες. Το τι από τα δύο θα διαλέξεις είναι στο χέρι σου. Μα δεν είναι κρίμα να σπαταλάς μια ζωή ακολουθώντας μια ρουτίνα; Κι αν έπαιρνες το ρίσκο; Ένα άτομο που παίρνει ρίσκα συγκεντρώνεται πιο γρήγορα από το συνηθισμένο και είναι σε θέση να λάβει γρήγορα σημαντικές αποφάσεις.

 

Όταν κάποιος τολμά απελευθερώνεται αδρεναλίνη γνωστή και ως επινεφρίνη, σημαντική ορμόνη που παράγεται από τη μοίρα των επινεφριδίων ως απόκριση στο ερέθισμα της άσκησης ή του άγχους με την άφιξη ενός νευρικού παλμού  στο σώμα του αυξάνοντας τη ροή του αίματος και την παραγωγή ενέργειας. Φυσικά το ρίσκο είναι για όλους κάτι διαφορετικό. Για μερικούς είναι το sky diving ενώ για άλλους είναι μια δημόσια ομιλία. Πάντα όμως είναι μια αγχωτική ή ενθουσιαστική κατάσταση η οποία σε φέρνει αντιμέτωπο με έναν φόβο τον οποίον καλείσαι να εξαλείψεις. Και όταν συντρίψεις έναν φόβο νιώθεις ελεύθερος, ασταμάτητος.

 

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς αντιμέτωπος με κάτι τρομακτικό που φαντάζει ακατόρθωτο σκέψου το άλλη μια φορά, γιατί κάθε στιγμή είναι ΜΙΑ στιγμή και αξίζει να την ζεις στο έπακρο.

 

Εικόνες ανακτημένες στις 10/02/2023 από τους διαδικτυακούς τόπους:

7 απαντήσεις στο Πάρε το ρίσκο 

  1. ΦΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ λέει:

    Μπραβο και στην αρθογραφο και στο 3ο ΓΕΛ Ροδου!!!

  2. ΓΙΑΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ λέει:

    Εξαιρετικό! Συγχαρητήρια στην αρθρογράφο αλλά και στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου!

  3. Ρένια Καρβέλη λέει:

    Μπράβο Μαρινάκι μου!!! Ένα μεγάλο μπράβο και στους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Ρόδου!!!!

  4. Ο θείος του θείου λέει:

    Μπράβο Μαρίνα!! Εξαιρετικό άρθρο και πολύ καλά στοχευμενο!

  5. Λαμπρινή λέει:

    Tι είναι η ζωή χωρίς ρίσκο; Όλα υπολογισμένα με μαθηματική ακρίβεια;Μια ευθεία γραμμή; Μια αέναη επανάληψη; Η γενιά Ζ δε φοβάται το φόβο, παίρνει ρίσκα, ζει τη ζωή στο έπακρο! Μαρίνα τι έμπνευση ήταν αυτή! Πόσο χαίρομαι όταν διαβάζω τα άρθρα των παιδιών του 3ου Λυκείου Ρόδου & τα άρθρα των παιδιών του σχολείου μας. Μας βάζετε τα γυαλιά! Μας κάνετε να βλέπουμε τη ΖΩΗ με άλλο μάτι! Ας ρισκάρουμε λοιπόν…

  6. Δέσποινα λέει:

    Υπέροχο άρθρο και πάρα πολύ ωραίο θέμα. Μπράβο!!

  7. Antonis Avgerinos λέει:

    Μπράβο Μαρίνα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *