Ψήφος με επιφυλάξεις;

© Ρότσου Νεκταρία

Ψήφος με επιφυλάξεις;

 

Και ξαφνικά 17. Έτος εκλογών. Τι θα ψηφίσεις; Το πιθανότερο είναι να απαντήσεις δεν ξέρω ή αυτό που ψηφίζουν οι γονείς μου ή θα ρίξω λευκό ψηφοδέλτιο. Σοβαρά; Δεν ξέρεις τι να ψηφίσεις; Εδώ καλά καλά δεν ξέρω τι θα κάνω στη ζωή μου και καλούμαι να εκλέξω κυβερνήτη για τη χώρα μου; Όταν η γνώση που μου παρέχεται περί πολιτικοποίησης είναι μηδαμινή; Εε όχι αυτό είναι κοροϊδία. Γιατί το κράτος να κάνει κάτι τέτοιο; Προφανώς γιατί μέσω της προπαγάνδας μπορεί να προσελκύσει νέους ευκολότερα και να κερδίσει ψήφους.

 

Το κακό με εμάς τους Έλληνες είναι ότι έχουμε μόνιμα βραχύχρονη μνήμη. Ξεχνάμε ότι κάποιοι κυβερνήτες μας κατέστρεψαν και μας οδήγησαν σε αλλεπάλληλα μνημόνια και κρίσεις στη χώρα μας. Και έτσι τα ξεχασμένα γεγονότα για τους παλαιότερους, γίνονται άγνωστα για τους νεότερους.

 

Πώς να ξέρει μετά ο κάθε νέος τι να ψηφίσει; Όταν δεν ξέρει την προϊστορία του εκάστοτε κυβερνήτη αυτής της χώρας και ποιος πραγματικά βοήθησε αυτή τη χώρα να κάνει μερικά βήματα μπροστά. Όταν δεν γνωρίζει καν την ιδεολογία κάθε κόμματος, έτσι ώστε να καταλάβει ποια τον αντιπροσωπεύει.

 

Οι εκλογές είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία, μέσω της οποίας δίνεται φωνή στο λαό και το δικαίωμα να αποφασίζει αυτός για το ποιος κυβερνά τη χώρα του. Είναι ένα από τα βασικά θεμέλια της δημοκρατίας. Δυστυχώς όμως πλέον έχει καταντήσει μια τυπική διαδικασία που οι περισσότεροι απαξιώνουν και δεν την παίρνουν στα σοβαρά. Αφήνουν την μοίρα της χώρας μας στα χέρια των άλλων, “νίπτωντας τας δικάς τους χείρας”. Βέβαια δεν θέλω να εκθειάσω την διαδικασία των εκλογών, γιατί κανείς δεν μας εγγυάται ότι υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και εγκυρότητα στα αποτελέσματα. Θέλω όμως να ελπίζω ότι οι αξιότιμοι κύριοι πολιτικοί μας έχουν ακόμα λίγο αξιοπρέπεια μέσα τους και ότι δεν πουλάνε την ψυχή τους μόνο και μόνο για να εκλεχθούν.

 

Θέλω λοιπόν να τονίσω το ποσό σημαντικό είναι να παρέχονται βασικές γνώσεις στους νέους περί πολιτικοποίησης. Το σχολείο δεν θα έπρεπε να διδάσκει στους μαθητές μόνο “μασημένες” γνώσεις, αλλά να τους διδάσκει κάτι πιο ουσιαστικό, κάτι που πραγματικά θα τους χρειαστεί εκεί έξω, στην χώρα αυτή που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ …

 

Εικόνα ανακτημένη στις 07/03/2023 από τον διαδικτυακό τόπο:

6 απαντήσεις στο Ψήφος με επιφυλάξεις;

  1. Ελευθερία Δανελλακη λέει:

    Νεκταρία μπράβο εξαιρετικό άρθρο ! Το θέμα των εκλογών απασχολεί δυστυχώς πολλά παιδιά στις μέρες μας γιατί δεν έχουν πολλές φορές ενημερωθεί σωστά για αυτό . Και πάλι μπράβο σου !

  2. Ελευθερια Παπαγιαννοπουλου λέει:

    Νεκταρια μου καταπληκτικό το άρθρο σου! Ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα την ανάγνωση του! Επίσης, πολυ επίκαιρο!!!

  3. Χριστίνα Γαμβρέλλη λέει:

    Μπράβο Νεκταρία!! Υπέροχο και τόσο πραγματικό!! Αναλύεις έναν πολύ έντονο προβληματισμό των παιδιών της ηλικίας μας με εύστοχο και κατανοητό τρόπο.

  4. Λαμπρινή Γρηγόρη λέει:

    Νεκταρία πολλά μπράβο! Για τη δομημένη σκέψη σου. Για τον προβληματισμό σου παρά το νεαρό της ηλικίας σου. Για τις εύστοχες παρατηρήσεις σου.

  5. Κωνσταντίνα Σωτηρίου λέει:

    Μπράβο σου ΝεκταρίΑ μου!

  6. Χρήστος Καραβόλιας λέει:

    Μακάρι οι πολιτικοί να είχαν τη δική σου ώριμη σκέψη Νεκταρία μου!!

    Μακάρι οι πολιτικοί να είχαν την επιθυμία να εργαστούν για την πατρίδα μας πέρα από προσωπικά συμφέροντα και σκοπιμότητες .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *