5o Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC 2016

5o Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC 2016
Anatolia College Science & Technology Annual Conference

Με σκοπό την προώθηση των επιστημών και την εξοικείωση των μαθητών με την έρευνα και την επιστημονική εργασία, το Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει για πέμπτη χρονιά το Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ? ACSTAC (Anatolia College Science and Technology Annual Conference). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια τον Μάρτιο του 2016.

Το ACSTAC δίνει την ευκαιρία σε μαθητές Β? και Γ? Γυμνασίου και Λυκείου να παρουσιάσουν τις εργασίες τους ως πραγματικοί επιστήμονες στο πλαίσιο ενός μοναδικού στον κόσμο συνεδρίου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή εκπαιδευτική διαδικασία που επιτρέπει στους μαθητές να αναλάβουν πολλαπλούς ρόλους: από την παρουσίαση και την κριτική των εργασιών μέχρι και την οργάνωση του συνεδρίου. Το ACSTAC έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  του CERN, του EPS (Εuropean Physical Society) και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Στα τέσσερα πρώτα μαθητικά συνέδρια συμμετείχαν συνολικά 2.700 μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ μόνο το 2014 συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 μαθητές από την Ελλάδα, την Ρουμανία, την Τουρκία, την Μολδαβία αλλά και την Ινδία. Το πλούσιο πρόγραμμα του συνεδρίου συμπληρώνεται από εργαστήρια και ομιλίες που δίνουν κορυφαίοι επιστήμονες διεθνούς κύρους.

Οι υποψήφιοι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν την περίληψη της εργασίας τους έως τις 15 Νοεμβρίου 2015 και να υποβάλλουν την εργασία τους έως τις 23 Δεκεμβρίου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες

url | www.acstac.gr
facebook | www.facebook.com/acstacgr
t | 2310398310
e-mail | acstac@anatolia.edu.gr, hsamara@anatolia.edu.gr, Δρ. Χάιδω Σαμαρά, Συντονίστρια ACSTAC 2016
ACSTAC 2016 flyer download
ACSTAC 2016 Invitation Letter download

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.