Εγκύκλιοι και αιτήσεις για τις Πανελλήνιες 2016

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση Δήλωση εντός του Φεβρουαρίου του έτους συμμετοχής τους.
Ειδικά για το 2016, επειδή φέτος βρίσκονται σε παράλληλη εφαρμογή και στα ΓΕΛ και στα ΕΠΑΛ δύο συστήματα πανελλαδικών εξετάσεων, έχουν εκδοθεί διαφορετικές Εγκύκλιοι για την Αίτηση-Δήλωση των υποψηφίων με τα αντίστοιχα συστήματα. Για λόγους εύκολης διάκρισης μεταξύ των εγκυκλίων και των υποδειγμάτων, χρησιμοποιούμε τις λέξεις παλαιό σύστημα και νέο σύστημα.

Ακολουθούν οι σχετικές εγκύκλιοι, καθώς και οι αντίστοιχες Αιτήσεις-Δηλώσεις με υποδείγματα:

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΕΛ για 2016 νεο συστημα
ΑΙΤΗΣΗ-ΓΕΛ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ για 2016

ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΕΛ για 2016 παλιο συστημα
ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΛ ενδοσχολικο για 2016 ΠΑΛΙΟ
ΥΠΟΔ-1-ΑΙΤΗΣΗ-ΓΕΛ-ΜΑΘΗΤΗΣ-για-2016-ΠΑΛΙΟ
ΥΠΟΔ-2-ΑΙΤΗΣΗ-ΓΕΛ-ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ-για-2016-ΠΑΛΙΟ

Η Αίτηση ? Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια. Ο υποψήφιος επιλέγει και συμπληρώνει χειρόγραφα την αντίστοιχη Αίτηση ? Δήλωση και στη συνέχεια την υποβάλλει στο Λύκειο για ηλεκτρονική καταχώριση ο ίδιος ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία στο Λύκειο που φοιτά ή στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο, αν πρόκειται για απόφοιτο.

Ως προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης ? Δήλωσης των υποψηφίων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ έτους 2016 με το ΠΑΛΑΙΟ ή το NEO ΣΥΣΤΗΜΑ, ορίζεται το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου του 2016.

Ετικέτες , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.