Εγγραφές και μετεγγραφές για τη σχολική χρονιά 2020-21

Ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες ότι από την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 και ώρα 09.00 έως και την Πέμπτη 02 Ιουλίου 2020 και ώρα 23.59 λειτουργεί κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου η εφαρμογή e-εγγραφές στη διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/ για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων ή Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020-2021.

 

Υποχρέωση υποβολής της αίτησης έχουν οι μαθητές/τριες Γ΄ Γυμνασίου που θα φοιτήσουν στην Α΄Λυκείου, αλλά και οι μαθητές/τριες Α΄& Β΄ Λυκείου που θα ανανεώσουν την εγγραφή τους για τη Β΄ή Γ΄ τάξη αντίστοιχα.

 

Αίτηση υποβάλλει κάνοντας είσοδο στην εφαρμογή με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet ο/η κηδεμόνας που έχει δηλωθεί ως πρώτος κηδεμόνας στο Π.Σ. myschool στο σχολείο τελευταίας φοίτησης.
Σε περίπτωση που δεν διαθέτει προσωπικούς κωδικούς Taxisnet:
α. εκδίδει κωδικούς Taxisnet ή
β. επικοινωνεί με το σχολείο τελευταίας φοίτησης, ώστε να δηλωθεί ως “κηδεμόνας e-eggrafes” ο/η κηδεμόνας που διαθέτει κωδικούς Taxisnet.

 

Επισημαίνουμε ότι μετεγγραφή μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής μόνο:
α. Από ΓΕΛ σε ΕΠΑΛ ή το αντίστροφο.
β. Από ημερήσιο σε εσπερινό ή το αντίστροφο.
γ. Από ιδιωτικό σε δημόσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.
δ. Από Καλλιτεχνικό, Μουσικό, Πρότυπο, Πειραματικό, Διαπολιτισμικό σε ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ
ε. Από ξένο σχολείο του εξωτερικού ΜΟΝΟ εφόσον έχει γίνει αντιστοιχία σε τάξη του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, κατόπιν επικοινωνίας με την αρμόδια Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης
στ. Aπό ένα ΓΕΛ σε άλλο, ΜΟΝΟ εάν πρόκειται για σχολεία που ανήκουν σε διαφορετική Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης και έχει δηλωθεί η νέα δ/νση κατοικίας στο σχολείο τελευταίας φοίτησης.

 

Αναλυτικές οδηγίες χρήσης της εφαρμογής: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/pdfs/files/odigies.pdf

 

Συχνές ερωτήσεις: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/pdfs/files/erotiseis.pdf

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.